matildapoulsen

Mitt liv . Mina ord . Mina tankar .

En tanke o fundering eller två

Kategori: Allm�nt

Det är en sak jag tänkt på i många år .. Långt innan jag själv blev mamma . Jag blir lika chockad varje gång jag stöter på detta .. Och här om dagen fick jag vara med om det igen 🤔
Till saken .. Det handlar om "plastföräldrar" , "låtsasföräldrar" , "bonusförälder" eller vad man nu vill kalla det ?! 
Hur kommer det sig att vissa bonusföräldrar väljer själv att kalla sig mamma/pappa och/eller inte väljer att rätta till barnet om nu de e så att barnet är så litet att det inte förstår skillnaden ? 

Jag personligen skulle aldrig känna att det var okej om jag träffade en kille som har barn och hans barn skulle kalla mig för mamma .. för barnet har ju redan en mamma .. 
jag skulle heller aldrig acceptera om Dexter skulle kalla någon för pappa .. han har redan en pappa ! Visserligen en pappa som är död .. men det är fortfarande hans pappa ! 

När jag stött på detta så är det ofta den vuxna sambon som själv har kallat sig för pappa/mamma när den talat med barnet eller skrivit ut på sociala medier , t.ex. "kom med mamma nu" , "pappa älskar dig" , osv . Trots att det finns en närvarande biologisk mamma/pappa . 
Jag själv tycker det är respektlöst mot den biologiska mamman/pappan .. 

Hur skulle du känna om ditt barn kalla någon annan för mamma/pappa , eller om ditt x nya går och kallar sig själv för det när den pratar med ditt barn ? 
För mig låter det bara fel iaf 🤔
Dexter har vid några tillfällen när han varit arg på pappa för att pappa är död och inte kommer hem sagt , "jag vill ha en ny pappa" . 
Jag har då förklarat för honom att det inte funkar så .. hans pappa kommer alltid att vara hans pappa , även om pappa är död och inte kommer hem mer .


Till den andra saken ... Varför ska de flesta föräldrar använda sina barn som ett vapen/verktyg/hot mot den andra föräldern när dom gått skilda vägar, startat ett nytt liv och kanske till och med nya barn med en annan ? 
Varför inte se till barnets bästa o släppa allt gammalt groll ? 
Jag har själv växt upp med skilda föräldrar .. Men jag har då inte växt upp med att höra skitsnack från mamma om pappa eller tvärtom .. jag har heller aldrig upplevt de som att mamma eller pappa använt mig o syrran som något vapen/verktyg för att såra den andra .. 
om dom nu har bråkat med varandra så har jag o syrran verkligen hållits utanför, för vi har inte märkt av de .. bra jobbat isf mammsen o pappsen 👍🏽😊
Dagens barn .. ja dom får höra de mesta .. dom vet inte vilken sida dom ska stå .. dom vet inte vem dom ska tro .. dom älskar båda och vill inte göra någon ledsen .. samtidigt som dom känner sig dum oavsett hur dom gör .. 

Ja jag säger inte att jag är världens perfektaste mamma eller människa med det här .. det gör bara ont i mig att se hur vissa vuxna människor beter sig angående dessa två saker jag nyss tagit upp .. 
jag kanske blir missförstådd i min text .. jag kanske tänker helt fel tycker du som läser .. ja förklara din syn ur det hela så kanske jag ändrar uppfattning o tankesätt , vem vet ? Jag är inte den som är den 😊

Hade kunnat skriva betydligt mer om dessa två ämnen .. men seröst .. klockan är snart ett på natten .. jag börjar bli trött 😂😴🙈

Det var mitt för denna gång .. ha de så bra nu !

Puss o Kram ❤️

(null)


Kommentarer


Kommentera inlägget här: